UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Інше

Інше #16199

Питання від наташа (25 червень 2010):
Доброго дня! Дуже потрібна Ваша допомога!!! Ситуація ось в чому. Я працюю в інституті викладачем. 03.06.09 по 06.10.09 я пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; з 07.10.09 по 01.12.09 – у щорічну відпустку; з 02.12.09 по 21.08.12 у відпустку по догляду за дитиною по досягненню нею трирічного віку. Термін строкового договору закінчувався 31.08.09, але ні я, ні директор про звільнення не говорили. Ніяких зауважень та заперечень у нас не виникало ні щодо відпусток, ні щодо виконання моїх обов’язків протягом трьох років. Після закінчення відпустки хотіли поновити договір. На початку квітня я хотіла повернутися на роботу на умовах неповного робочого часу. Через два тижні мене почав викликати працівник відділу кадрів щоб я переписала заяву щодо відпустки по догляду за дитиною, але дату поставила ту, яку вказувала на попередній заяві, тобто приблизно жовтень 2009р. Я відмовилася, після чого неодноразово працівник відділу кадрів неодноразово погрожувала мені тим, що звільнить мене заднім числом, тобто 2009 роком. Я консультувалася з багатьма юристами з питань трудового права, і всі зазначили, що на основі чинного законодавства мене тепер звільнити не можуть, а дії керівництва є незаконними. тепер тиснуть на мене, що звільнять заднім числом., тобто 31.08.09. зараз надіслали мені листа з роботи що я не здала всі документи в архів з виробничої практики. В навантаженні на початку року в мене ці години були, практику розпочинала я, але з 3.06 я пішла у відпустку у звязку з пологами, а 12.06 закінчувалася практика. Тому ніякої документації у студентів я не приймала. На скільки мені відомо, то є якийсь наказ , що її передали іншим викладачам. Але все одно вимагають документацію з мене, хоча все оформлювали вже інші викладачі. Також погрожують, що я не маю права працювати зовнішнім сумісником, а можу тільки в них, але за такого ставлення я наврядчи захочу туди повернутися. як бути далі? куди звернутися, щоб захистити себе? Дякую за допомогу.

Ответ юриста () :

"Я консультувалася з багатьма юристами з питань трудового права" - тобто їх консультацій вам замало??? У вас відпустки оформлені наказами по ВНЗ, нараховані кошти за лікарняний по вагітності, надана щорічна відпустка і відпустка по догляду за дитиною, тож тепер вас ніхто не має права звільнити. Все, крапка.Ви ж мабуть брали витяг з наказу про відпустку для призначення допомоги по догляду за дитиною? Ось це ваш залізобетонний аргумент. Тож не звертайте уваги. За сумісництвом можете працювати де забажаєте, головне - робіть це на умовах неповного робочого дня.

Інше, інші питання

    Ольга (15 березень 2024)

    Цікавить відповідь на таке питання. У грудні 2020 року отримала диплом магістра. У 2024 році атестуюся як вчитель початкових класів, але не маю курсів з підвищення кваліфікації за 2021 рік(за 2022 і 2023 роки маю 295 годин). Чи можу у такому випадку бути проатестована на II категорію?

     Переглянути відповідь

    Світлана (13 березень 2024)

    Доброго дня. На нашому підприємсві цех "А" з'єднують із цехом "Б" і утворюють цех із назвою "В". Посади фасувальник-пакувальник цеху "А" змінюються на посади фасувальник-пакувальник цеху "В". Як оформляти правильно: а) наказом про переведення на посаду в інший цех за згодою працівника (ч.1ст.32 КЗП) чи наказом про зміну назви цеху (без згоди працівника) (ч.2 ст.32 КЗП)?

     Переглянути відповідь

    Наталія (21 лютий 2024)

    Доброго дня! Чи може медична сестра ліцею суміщати виконання обов'язків вихователя по підвозу дітей? Та чи можна її тарифікувати як педагогічного працівника? Дякую.

     Переглянути відповідь

    Наталія (12 лютий 2024)

    Добрий день. Чи має право підприємство самостійно присвоїти ( раніше не було взагалі) робітникам розряди? При присвоєнні розрядів керуємось ДКХП. Якщо в ДКХП професія не розподіляється на розряди, як бути?

     Переглянути відповідь

    Наталія (12 лютий 2024)

    Добрий день. Плануємо присвоїти розряди робітникам підприємства. Чи маємо ми право самостійно присовїти розряди робітникам ? ( за погодженням з представником трудового колектива) розробити Положення про присвоєння розрядів , внести відповідні дані в колективний договір. створити комісію, взяти за основу при присвоєнні розрядів ДКХП . Якщо в ДКХП професія не розподіляється за розрядами . як бути?

     Переглянути відповідь

    Світлана ( 7 лютий 2024)

    Доброго дня Підкажіть, будь ласка, чи має право керівник державного підприємства ввести працівників в мінус по годинам( норма годин за квартал не буде відпрацьована) і заставити працівників писати заяви на свій рахунок. Дякую

     Переглянути відповідь

    Галина Пилипчук ( 9 січень 2024)

    Доброго дня.Скажіть будь ласка у мене диплом початкової школи чи маю право пройшовши курси, викладати у 10.11 класі.

     Переглянути відповідь

    Тетяна (15 грудень 2023)

    У 2017р. пройшла курси підвищення кваліфікації. У 2021р пішла в декретну відпустку. 1.09.2023р повернулась на роботу у свою школу. Коли я маю пройти курси підвищення кваліфікації, щоб не втратити свою категорію?

     Переглянути відповідь

    Тетяна ( 7 грудень 2023)

    Добрий день. Турбує таке питання. Закінчила ВУЗ в 1994 році. У дипломі та додатку до нього вказано різні спеціальності. У дипломі- ,, вчитель російської мови та літератури,, , а в додатку- ,, вчитель російської мови та світової літератури,,. Чи правомірно це? І яка ж у мене спеціальність? Мені зараз це дуже важливо. Неодноразово зверталася письмово на адресу Вузу, але відповіді не отримала. Дякую

     Переглянути відповідь

    Алла ( 2 грудень 2023)

    Добрий вечір! Підкажіть будь ласка, чи безпечно лишати копію паспорта, якщо надаєш послугу фізичній особі? Также як, прибирання квартири.

     Переглянути відповідь

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору