UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Зарплата / матеріальна відповідальність

Зарплата / матеріальна відповідальність #16174

Питання від Валя (25 червень 2010):
Добрый день! Я председательПК.Работаю воспитателем в детском саду. До этого года наш техпресонал получал материальную помощь на оздоровление в размере одного оклада. А в этом году им эту материальную помощь отменили. Законно ли это? Стоит ли куда - то обращаться? И каким категория работников выдается материальная помощь на оздоровление? Как мне как предс.ПК поступить?

Ответ юриста () :

Чем была предусмотрена эта помощь? Кто отменил?

Зарплата / матеріальна відповідальність, інші питання

    Крістіна ( 9 лютий 2024)

    Доброго дня, чому в січні зрізали зарплату асистену вчителя, в той час як вчителям її підвищили? дякую

     Переглянути відповідь

    Світлана (24 січень 2024)

    Добрий день. В колективному договорі підприємства прописано, що " Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат установлюються в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством. Системами оплати праці є тарифна та інші системи, що формуються на оцінках складності виконуваних робіт і кваліфікації працівників. Тарифна система оплати праці включає: тарифні сітки, тарифі ставки, схеми посадових окладів і професійні стандарти (кваліфікаційні характеристики). Конкретні розміри посадових окладів фахівців, керівників встановлюються в кожному випадку індивідуально у відповідності з посадою, кваліфікацією, складністю та умовами виконуваної роботи." В ст. 6 Закон України "Про оплату праці" зазначено "Тарифна сітка (схема посадових окладів) формується на основі тарифної ставки робітника першого розряду та міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів). В колективному договорі згадка про міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення розмірів тарифних ставок (посадових окладів) відсутня. Посадові оклади спеціалістів, фахівців на рівні окладу прибиральниці. Чи є це порушенням? Чи є відповідальність? Як встановлюються на підприємстві міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення розмірів тарифних ставок (посадових окладів)?

     Переглянути відповідь

    Тетяна ( 5 січень 2024)

    Доброго дня! можна консультацію з такого питання,я маю 0,5 ставки заступника директора з виховної роботи і 18 годин історії в ліцеї, чи можу я читати з січня 11 годин історї у філії ліцею по факту,мені аргументують у відділі освіти ,що я як заступник можу в рік прочитати по факту тільки 240 годин, у мене з 1 вересня по 29 грудня 2023 року вже є 198 годин, враховується навчальний рік чи фінансовий? дякую за відповідь

     Переглянути відповідь

    Наталія (31 грудень 2023)

    Добрий день. Працюю в школі 31 рік. Весь термін була членом профспілки. 22.11 2023 року вийшла через задовільну роботу профспілки. В кінці цього навчального року для колективу були виділені кошти ( винагорода). Всім членам колективу були нараховані певні суми, а мені менша вдвічі а то і втричі в порівнянні з іншими. Мій вихід з профспілки голова сприйняла дуже негативно. Була нагороджена двома грамотами за досягнення. Ніяких дисциплінарних стягнень не маю. Чи правомірна діяльність голови профкому? Чи маю право оскаржити це нарахування і яким чином? Дякую

     Переглянути відповідь

    Тетяна ( 6 грудень 2023)

    З 18 років (зараз 46) працюю в освіті і була членом профспілки. Минулого тижня вийшла з організації. В нашій отг профспілка відстояла надбавку за престижність у розмірі 20% замість 5%. Після мого виходу з профспілки хочуть внести в колективні договори правку, щоб надбавку в 20% отримували тільки члени профспілки, інші- 5%. Будь ласка, проконсультуйте в правочинності даних рішень. Дякую

     Переглянути відповідь

    Ирина (17 листопад 2023)

    Добрый день. Я сотрудник госструктуры. Ушла в декрет в августе месяце этого года. Имею ли я право получить материальную помощь на оздоровление? Наш бухгалтер отказал мне в этом,

     Переглянути відповідь

    Оксана Черняк (28 жовтень 2023)

    Добрий день. Маю дві освіти: повну вищу освіту за спеціальністю "Трудове навчання" і базову вищу освіту (бакалавра) вчителя хімії. Більше 20 років працюю за даними спеціальностями, категорія вища. Цього року за сумісництвом працюю в іншому закладі вчителем хімії. Як мені має нараховуватися заробітна плата в даному закладі (як бакалавра чи спеціаліста?).

     Переглянути відповідь

    Тетяна (12 жовтень 2023)

    Добрий день. Допоможіть розібратися. Основна посада працівника - практичний психолог з 13-м тарифним розрядом 0,5 ставки, додатково читає години психології-2 год. за 13 т.р. і 7 год. трудове навчання -11 т.р. Даному педпрацівнику дано класне керівництво старших класів з кількістю учнів до 12 чоловік. На яку посаду нараховується класне керівництво? На основну у відсотках від практичного психолога (0,5 ставки) чи у відсотках від тарифної ставки (посадового окладу) вчителя? Буду вдячна за пояснення.

     Переглянути відповідь

    Маргарита ( 3 вересень 2023)

    Вийшов новий закон про атестацію вчителів, який вступив в дію з 01.09.23 де в пункті 14 вказано, що за педагогічним праціком зберігається педагогічне звання незалежно від переходу на нову педагогічну посаду: я була на посаді вчитель музики, атестувана на другу категорію, зараз займаю посаду вчитель біології в тій же школі, чи повинна я отримувати оплату з біології за новим положенням про атестацію за другою категорією ?

     Переглянути відповідь

    Оксана (10 серпень 2023)

    Добрий день! Я- класний керівник 2 класу. У класі 12 учнів, двоє з них- на сімейному навчанні. Мені не оплачують за цих двох учнів( тобто не повністю оплата за класне керівництво та зошити). Чи правомірно?

     Переглянути відповідь

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору