UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Вибір професії - список затребуваних професій
  3. Ресторатори, кухарі, офіціанти
  4. Ресторатор

Ресторатор

Саме керівники ведуть справи свого боса в одному або навіть декількох ресторанах. Вони вирішують всі організаційні питання від набору персоналу до укладення договорів на постачання продуктів. Головне завдання ресторатора - зробити ресторан прибутковим.

Специфіка роботи ресторатором:

Плюси професії:

  • Можливість реалізувати талант управлінця, фінансиста і творця в рамках однієї професії.
  • Часта зміна вражень, щоденні зустрічі з новими людьми.
  • Можливість зробити швидку кар'єру, потрапити в еліту ресторанного бізнесу.
Мінуси професії:
  • Постійна нервова напруга.
  • Буває, ніколи передихнути, розслабитися.
  • Необхідно тримати в голові тисячу дрібниць і усюди встигати.
  • Серйозна моральна, а деколи і матеріальна відповідальність.
  • Ненормований, іноді і зовсім мало не цілодобовий робочий день.

Робота для ресторатора:

Ресторани, кафе, бари, фаст-фуди і т.д.

Особисті якості:

    Керівник ресторанним бізнесом людина творча, що уміє здивувати, зацікавити, привернути відвідувачів в ресторан.

Зарплата і перспективи професії ресторатора:

Як показує практика, дорости з рядової позиції офіціанта до керівника ресторану цілком реально. Деякі фахівці вважають, що пройти всі сходинки кар'єрних сходів в цьому бізнесі просто необхідно.

Особливо перспективна робота в мережевих компаніях, тому що вони постійно вимагають грамотних керівників, і компанії вважають за краще вирощувати їх в надрах своїх корпорацій, а не брати зі сторони. Якщо є внутрішній потенціал, бажання працювати – то зробити кар'єру в цьому бізнесі можна дуже швидко.

Старт – з посади офіціанта. Зарплата від $200-300, але з чайовими офіціанти у відомих ресторанах можуть отримувати $800-1000 і більше.Далі посада метрдотеля, менеджера залу, адміністратора, контролюючого роботу офіціантів ($600-800).

Посада менеджера-управлінця «в чистому вигляді» можна зайняти лише після декількох років роботи у сфері гостинності (за наявності диплома про спеціальну освіту). Зарплати керівників від $800 до $3000 і вище залежно від розміру ресторану, складності бізнесу, популярності закладу.

Робота ресторатором в Україні:

Інші професії напряму: Ресторатори, кухарі, офіціанти

А ви знаєте, що професія ресторатора не тільки цікава, але і достатньо складна? Щоб з вас вийшов чудовий Ресторатор, потрібно володіти теоретичним і практичними знаннями, а головне - уміти гармонійно їх об'єднувати в процесі роботи.

Також пам'ятайте - успішний Ресторатор не може собі дозволити допустити помилку в роботі. Тим більше, якщо ви налаштовані на успішну кар'єру. Адже підвищують тільки кваліфікованих фахівців.

Якщо ж ви вже вирішили, що Ресторатор – це ваша майбутня професія, але ще не знаєте, як стати ресторатора, перегляньте пропозиції українських вузів і учбових центрів по підготовці фахівців цієї сфери.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору